dinsdag 25 augustus 2015

Randprogramma bij Judas in de Groene Kathedraal

Land Art Live verzorgde samen met Theatergroep Suburbia en Staatsbosbeheer het randprogramma bij de voorstelling Judas in de Groene Kathedraal. De voorstelling speelt van 26 augustus t/m 12 september, elke woensdag t/m zaterdag. Met daarbij:


Pavel van Houten
Een draag- en verplaatsbaar videowerk dat na de voorstelling op verschillende plekken op het terrein te zien is. In de beelden onderzoekt Pavel de kracht en zinloosheid van rituelen. Ze sluiten aan bij het verhaal van Maria Magdalena die de voeten van Jezus balsemt met kostbare olie - iets wat Judas niet kon waarderen.Lezing Julia Mullié
Op donderdag 27 augustus en woensdag 9 september vertelt kunsthistorica en Marinus Boezem kenner Julia Mullié over De Groene Kathedraal, een van de bekendste kunstwerken van deze 'ideeënkunstenaar'. Er blijkt een onverwachte link te zijn tussen het huidige spiegelende decor van Herbert Janse en vroege performances van Boezem.


Lezing De Ware Judas
Bert Aalbers is Neerlands grootste Judaskenner. Op vrijdagen geeft hij een lezing waarin hij onder meer vertelt over het verloren gewaande Judasevangelie dat een nieuw licht op dit personage werpt. 

Flora en fauna van de Groene Kathedraal
Boswachter Tijmen van Heerde zal elke zaterdag vertellen over de flora en fauna van De Groene Kathedraal en 'het goed en het kwaad in de natuur'.

Lezing Pavel van Houten
Pavel studeerde af op Judas, en maakte eerder een installatie over hem voor het Museum voor Religieuze Kunst in Uden. Op donderdag 10 september vertelt hij over zijn videowerk voor deze voorstelling.


Hollandse Meesters
Deze documentaire laat Marinus Boezem aan het woord over zijn kunstenaarschap en vormt een mooie introductie op De Groene Kathedraal (met dank aan AVRO Kunstuur).

Avondmaal
Zusjes van Dijk verzorgen op vrijdagen en zaterdagen een verrukkelijke maaltijd die past bij de sfeer van de voorstelling: een Midden-Oosters mezzebuffet.

Voor reserveringen en informatie over de voorstelling kijk op de site van Theatergroep Suburbia. U kunt online kaarten kopen op de site van Schouwburg Almere/KAF

Met dank aan:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten